Gumi sportszőnyegek

Gumi sportszőnyeg, sportpadló

Strapabíró, tartós és környezetbarát: ez a gumi sportszőnyeg

ami egyre népszerűbb – és nem csak a kereskedelmi és oktatási intézményekben, hanem a lakossági felhasználók körében is. A speciális, ütéscsillapító gumilap használata elsősorban olyan intézményben ideális, ahol a látogatók biztonsága és kényelme kiemelten fontos – például sportközpontokban és tornatermekben. Ez persze nem azt jelenti, hogy az otthoni edzőtermekben nem alkalmazható ez a rendkívül ellenálló és terhelhető burkolat, sőt!

Kiemelten fontos, hogy a gumi sportszőnyegek minden helyzetben kellő stabilitást adjanak, elnyeljék az ütéseket, és megfelelő tapadást biztosítsanak. Az optimális teljesítmény elérése érdekében ezeknek a speciális igénybevételű felületeknek rugalmasnak, ellenállónak és – ami talán a legfontosabb – biztonságosnak kell lenniük. Bírniuk kell a folyamatos, fokozott terhelést, valamint védelmet kell nyújtaniuk a sérülésekkel szemben. A megfelelően telepített gumi sportszőnyeg biztonságos és kényelmes környezetet teremt a sportolók és a személyzet számára egyaránt, épp ezért nem véletlen, hogy világszerte sportlétesítmények ezrei választják ezt a burkolatot.

A gumi az egyik legrugalmasabb anyag a bolygónkon. Általánosságban elmondható, hogy minél vastagabb a gumi sportszőnyeg, annál puhább és annál kellemesebb rajta a járás. Az anyagfelhasználás is igen változatos, léteznek szövet, parafa, habgumi hátlappal ellátott gumiszőnyegek is, amelyek vastagabbá és puhábbá varázsolják a padlót, ezáltal segítenek mérsékelni az ízületek terhelését és a sérülések lehetőségét. A speciális gumi sportszőnyeg különösen előnyös ebből a szempontból, mivel nem csak az ütéseket tompítja, hanem csökkenti az izmokra és a végtagokra irányuló terhelést is. Többek között ezért jó választás a gumiszőnyeg edzőterembe. Az általunk alkalmazott strapabíró és puha gumiszőnyeg maximálisan megfelel a tapadási, csúszás-ellenállási, stabilitási és felületi kopási előírásoknak. Egy jó sportszőnyeg azonban nem csak a fizikai behatásoknak képes ellenállni. A gumi természeténél fogva elnyeli a hangot és csökkenti a zajt, így ideális padlóburkolat nagy forgalmú, illetve alacsony belmagasságú helyeken, például edzőtermekben, ahol a hang visszaverődik a falakról. A gumi sportszőnyeg elnyeli a visszaverődő hang egy részét, és tompítja a zajt, javítva ezzel a teremben tartózkodók közérzetét.

A gumi sportszőnyegek másik nagy előnye a könnyű karbantartás.

A gumipadló a legtöbb anyagnak ellenáll, ezért nagyon kevés olyan vegyszer van, amely megrongálhatja vagy elszínezheti a felületét. Mindemellett vízálló, penészbiztos, és a tisztítása is rendkívül egyszerű.
Egy seprű, egy lapát és egy nedves felmosókendő segítségével pillanatok alatt tisztává varázsolható.

A Courtinvest gumi sportszőnyeg főbb előnyei:

Gumi sportszőnyeg, sportpadló

Nem kaptál választ minden kérdésedre?
Fordulj hozzánk bizalommal!

Gumi sportszőnyeg, sportpadló

Miért válassz minket?

Mindamellett, hogy élő-, és műfüves burkolatok telepítésével is foglalkozunk, az elmúlt több mint egy évtized során nagy tapasztalatra tettünk szert gumi sportszőnyegek és gumilapok telepítésében is. Széleskörű tapasztalat birtokában, szakképzett munkatársainkkal bármilyen lakossági vagy ipari padlóburkolási feladattal megbirkózunk, a projekt méretétől és összetettségétől függetlenül.

A megrendelés előtt személyes konzultációra is van lehetőség, mely során egyeztetjük a felmerülő igényeket. Az ügyfelek elégedettsége mellett az őszinteség is fontos számunka, épp ezért nem húzzuk feleslegesen az időt mellébeszéléssel.

Gumi sportszőnyeg vásárlását tervezed, de maradt benned megválaszolatlan kérdés?
Aggodalomra semmi ok!
Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén, hogy segíthessünk!