Műfüves sportpálya

Műfüves sportpálya (1)

Az utóbbi évtizedekben világszerte megfigyelhető tendencia, hogy töltött vagy töltetlen műfüves burkolat váltja fel a természetes gyepet a sportpályákon.

A jelenség a sport minden területén megfigyelhető: műfüves burkolatot telepítenek szinte minden, sportolási lehetőséget kínáló intézménybe. Továbbá magánháztartások, cégek, golf klubok, önkormányzatok és oktatási intézmények százai váltanak szintetikus gyepre, amely minimális karbantartást igényel, ráadásul évente több ezer liter vizet spórolhatnak meg. Ennek következtében emberek millióinak lett lehetősége olyan sportpályán edzeni és játszani, amelyre mindig lehet számítani.

A műfüves burkolat legnagyobb előnye a folyamatos terhelhetőség. A műfű nem kopik és mérkőzések között nem kell időt szánni a regenerálódásra, ami különösen fontos egy sok sporteseménynek otthont adó intézmény esetén. Másik nagy előnye az időjárás-állóság. Ez azt jelenti, hogy a szakszerűen kivitelezett szintetikus gyep esőben és tűző napsütés esetén is megőrzi szépségét és játszhatóságát. Nem kell amiatt aggódni, hogy az UV sugárzás következtében elveszíti zöld színét a gyep, és amiatt sem, hogy a környezeti tényezők hatására megváltozik, romlik a játékélmény. Pont ezért ideális választás például csapadékosabb területeken is. Ezen tulajdonságának köszönhetően a műfüves burkolat egész évben biztonságos és ellenálló játékfelületet biztosít kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A szintetikus gyep további előnye a sokoldalú használat. A műfüves burkolatok esetében nem kell gondoskodni a kártevők elleni védelemről különféle vegyszerekkel, és természetesen nyírni sem kell, hiszen a műfű nem nő.

Mivel nincs szükség gyomirtókra, műtrágyára, rovarölő szerekre és egyéb más kemikáliára, a műfüves burkolat teljesen biztonságos gyermekek és kisállatok számára is. A füves burkolatok másik nagy ellensége a gyom, különösen élőfüves felületek esetén. Műfüves burkolat telepítését követően nem kell szélmalomharcot vívni a makacs gyomokkal! Persze előfordulhat, hogy időnként előbukkan egy-két szál, de a megjelenésükre sokkal kisebb az esély.

A műfüves burkolat és a környezetvédelem

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mi köze van a műfűnek a környezetvédelemhez. Sokan nem is gondolnák, hogy a műfüves burkolatok környezetbarát megoldásnak számítanak, pedig így van. Mindamellett, hogy a káros vegyszerhasználat nem jelent problémát, az egyszer használatos műanyagokkal sem kell többé bajlódni.

Ráadásul mivel nem kell füvet nyírni, üzemanyagot sem kell vásárolni a fűnyírók és az egyéb karbantartó eszközök működtetéséhez. Ez nem csak pénztakarékos megoldás, de környezetkímélő is, mivel csökken a karbonlábnyom mérete, és csökken a globális széndioxid-kibocsátás is. Fontos megjegyezni továbbá, hogy a töltött műfüvek esetében a töltet újrahasznosított gumiabroncs reszelékből készül.

A biztonságos műfüves burkolat

A manapság használt korszerű megoldásoknak köszönhetően a régi, természetellenesen műanyag hatású műfüves burkolat már a múlté. Az új műfüves és hibrid technológiák fejlesztésekor olyan polietilén felületet hoztak létre, amely minimálisra csökkenti a sérülés esélyét, vagyis a bőr és a játékfelület közötti súrlódás kockázatát.

Ráadásul a műfüves burkolat esős időben is biztonságosabb, mivel a felület egyenletes, nem szakítható fel és nem sárosodik.

A Courtinvest műfüves sportpálya főbb előnyei:

Műfüves sportpálya (6)

Cégünk a Magyar Labdarúgó Szövetség által is minősített vállalkozás

melyre nagyon büszkék vagyunk. Épp ezért, ha műfüves sportpályákról van szó, számunkra nincs lehetetlen. Több mint egy évtizede foglalkozunk professzionális kül-, és beltéri burkolatok telepítésével, és garantáljuk, hogy minden általunk kivitelezett műfüves játékfelület megfelel a mindenkori hivatalos és szakmai követelményeknek.

Azért, hogy mindig a legmagasabb szakmai színvonalat tudjuk nyújtani ügyfeleinknek, csapatunk időről-időre hazai és külföldi továbbképzéseken vesz részt, melyek során megismerkedünk a legújabb trendekkel és innovációkkal.

Műfüves sportpálya (7)

Miért válassz minket?

  • Gyorsaság: tiszteletben tartjuk ügyfeleink idejét, és kollégáink a lehető legrövidebb idő alatt reagálnak a megkeresésekre. Komplex burkolatigény esetén is megtaláljuk az ügyfél számára legmegfelelőbb megoldást.
  • Minőség: műfüves burkolat telepítése esetén is a legkiválóbb, nemzetközi szinten is elismert gyártók anyagaival dolgozunk, figyelembe véve a megrendelő igényeit és a pályakialakítást.
  • Környezetvédelem: munkánk során, és az általunk létesített burkolatok karbantartásakor is nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre, a gazdaságos vízhasználatra és a talaj állagának megóvására.
  • Kulcsrakész kivitelezés: az összes feladatot elvégezzük a tervezéstől kezdve egészen a megvalósításig, hogy az ügyfelek a lehető leghamarabb élvezhessék a műfüves burkolat nyújtotta kényelmet.
  • Személyes megbeszélés: a megrendelés előtti személyes találkozón minden felmerülő kérdésre igyekszünk választ adni. Az őszinteség kiemelten fontos számunkra.

Műfüves sportpályát szeretnél, de nem tudod, mi lenne a legjobb választás?
Fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén, hogy segíthessünk kiválasztani a számodra legmegfelelőbb burkolattípust!

Nem kaptál választ minden kérdésedre?
Fordulj hozzánk bizalommal!