Élőfüves futballpálya

Manapság egyre gyakoribbá vált, hogy az élőfüves kültéri burkolatokat műfüvesre cserélik.

Ennek egyik oka az a téves feltételezés, hogy a szintetikus felület ára kedvezőbb. Bár a műfüves burkolat éves karbantartási költsége valóban kisebb, az igazság az, hogy a kivitelezése nagyságrendileg kétszer akkora összeget emészt fel, mint egy élőfüves sportpályáé.

Ebből is látszik, hogy a műfüves burkolatra váltás nem feltétlenül jobb döntés, ha az alacsony telepítési költség a cél. Különösen igaz ez sportpályák, futballpályák esetén. Miért? Mert egy megfelelően kivitelezett és jól karbantartott élőfüves sportpálya biztonságos játékfelületet biztosít. Igaz, hogy ma már léteznek olyan prémium minőségű, úgynevezett töltetlen műfüvek, melyek megszólalásig olyanok, akár az élőfű, abban mindenki egyetért, hogy a természetes fű sokkal kellemesebb érzetet nyújt mentálisan és fizikálisan is a játékosok, a szülők és az edzők számára egyaránt. A másik leggyakoribb ok, amiért az élőfüves burkolatot szintetikusra cserélik az az elhasználódás.

Igaz, hogy a műfüves pályák terhelhetősége sokkal nagyobb, mint egy élőfüves pályáé, azonban nem szabad összekeverni az esztétikus megjelenést és a játszhatóságot! A kissé kopottas természetes burkolat ugyanúgy használható, ráadásul az élőfű megfelelő gondozással és karbantartással bármikor helyreállítható; kérdés, hogy megéri-e, hiszen az élőfüves pályák karbantartása sokkal költségesebb. Ebből is látszik, hogy nem jelenthető ki egyértelműen, hogy a műfüves burkolat jobb, mint az élőfüves. Futballpálya tervezéskor ugyanis figyelembe kell venni, hogy hányan fognak játszani rajta, mekkora lesz az igénybevétel, mert egy műfüves pálya folyamatosan terhelhető, míg egy élőfüves nem. Ez nagy különbség a két pálya között.

Mindegyiknek megvan a maga előnye, viszont egy valami közös bennük: mindkét felület szakszerű gondozást igényel.

Mi, a Courtinvestnél a sport iránti szenvedélyünknek köszönhetően pontosan tudjuk, mitől lesz egy futballpálya tökéletes.

Több mint 10 éves működésünk során jelentős tapasztalatra tettünk szert műfüves sportpályák, valamint hibrid-, és élőfüves játékfelületek kivitelezése és karbantartása terén. Cégünk filozófiájának szerves része a megbízhatóság, a minőség és a folyamatos fejlődés. Mit jelent ez a gyakorlatban? Csapatunk tagjai a mindennapi munka során szerzett gyakorlati ismeretek mellett rendszeres szakmai továbbképzéseken vesznek részt, melyek során megismerkednek a legfrissebb hazai és külföldi trendekkel, technológiákkal. Komplex tudásunknak köszönhetően átfogó szolgáltatást nyújtunk a tervezéstől kezdve a kivitelezésig, ráadásul magánszemélyek kívánságai mellett már önkormányzatok, sportegyesületek, oktatási intézmények (iskolák, óvodák), cégek egyedi igényeit is teljesíteni tudjuk.

A Courtinvest élőfüves sportpálya főbb előnyei:

A Magyar Labdarúgó Szövetség által is minősített vállalkozásként, ha élőfüves pályákról van szó, nem ismerünk kompromisszumot. Több mint egy évtizedes tapasztalatunk és szakmai felkészültségünk a garancia arra, hogy az általunk telepített élőfüves pályák megfelelnek a hivatalos, szakmai előírásoknak, és kifogástalan játékélményt biztosítanak hosszú éveken át. Olyan modern, környezetbarát technológiákkal dolgozunk, amelyek nem okoznak kárt az új és a már meglévő élőfüves futballpálya szerkezetében sem.

Tata, élőfüves.

Élőfüves futballpálya kiépítését tervezed, és nem kaptál választ minden kérdésedre?
Fordulj hozzánk bizalommal!

Ramocsaháza

Miért válassz minket?

És ha mindez még nem lenne elég, szolgáltatáscsomagunk szerves része a személyes tanácsadás, melyre még a megrendelés előtt sort kerítünk. A találkozó kiváló alkalom a felmerülő kérdések, egyedi igények megvitatására, és meggyőződhetsz róla, hogy jó kezekbe kerül a projekted. A megbízhatóság mellett az őszinteség is nagyon fontos számunkra.