Multifunkcionális- és iskolai sportpályák: ezért jelenti a legjobb megoldást a rekortán

A sportpályák építése során, különösen az iskolák esetében, van egy olyan szempont, melyet mindenképp szem előtt kell tartanunk. Ez nem más, mint a biztonság. Legyen szó ugyanis bármilyen sporttevékenységről, egy véletlen csúszás vagy esés sokszor elkerülhetetlen, különösen az általános iskolai testnevelés órák során.

Éppen ezért fontos, hogy olyan burkolatot válasszunk, mely nem csak kényelmes és praktikus, de biztonságos is egyben, és garantálja az esetleges sportsérülések minimalizálását. Most megmutatjuk azt, miért a rekortán felület jelenti a legjobb megoldást abban az esetben, ha multifunkciós vagy iskolai sportpálya építését tervezzük.

Mit érdemes tudni a rekortán burkolatról?

A rekortán egy gumigranulátumból és poliuretánból készülő, helyszínen öntött gumiburkolat. Nevét az anyagot először előállító cégről kapta, tehát a „rekortán” szó a „hungarocellhez” hasonlóan egy márkanév köznevesült verziója. Először az 1972-es müncheni Olimpiának köszönhetően lett felkapott, azóta pedig kiváló tulajdonságainak köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A rekortán gumiburkolat ugyanis a hagyományos, salakos, füves vagy betonozott pályákkal szemben több előnnyel is rendelkezik. Egyrészt kényelmes és biztonságos lehetőséget kínál a sportolásra, másrészt a karbantartása is gyerekjáték. Arról nem is beszélve, hogy profi- és amatőr sporttevékenységre egyaránt kiválóan használható, valamint hosszútávon is sokkal jobb az ízületeknek.

Az összetevők minimális módosításával a rekortán rendkívül széles körben alkalmazható. Többek közt atlétikai pálya, hosszútávú futókör, iskolai sportpálya vagy akár játszótéri burkolat is készíthető belőle.

Alacsony karbantartási igény, hosszú élettartam

Azok a sportpályák, melyeken többféle sporttevékenység is végezhető, általában aktívabb használatnak vannak kitéve. Gondoljunk csak bele, hogy egy iskolai sportpályán szinte minden nap zajlanak délelőtt tanórák, délután edzések, este pedig sok esetben a pálya, baráti foci- vagy kosármeccsekre is kibérelhető. Ez azt jelenti, hogy olyan megoldásra van szükség, mely strapabíró és időtálló.

A rekortán gumiburkolatok alapvetően minden sportolási igényt kielégítenek, emellett pedig tartós és rugalmas megoldást jelent. Minimális karbantartást igényel, a megfelelő odafigyelés mellett pedig hosszú évekig, akár évtizedekig kiváló felületet biztosít a sportolásra.

A rekortán felület hatalmas előnye ezen felül, hogy bármilyen időjárási körülmények között alkalmas a sportolásra. Összességében tehát alacsony karbantartási igényű, strapabíró, felület, mely kiváló vízelvezetési képességgel rendelkezik és szinte bárhol telepíthető.

Maximális teljesítmény, sérülések nélkül

Ahogyan azt már fentebb említettük, az iskolai sportpályák esetében különösen fontos a biztonság. Az öntött gumiburkolat rugalmasságának köszönhetően garantálja a sportsérülések minimalizálását, illetve azt is, hogy ízületeinkkel, izmainkkal a rendszeres használat esetén se legyen gond.

A rekortán pályák rugalmas felülete garantálja, hogy energiánkat sportolás közben a lehető leghatékonyabb módon használjuk fel, hiszen a rugalmatlan talajjal (például a salakkal vagy az aszfalttal) ellentétben nem nyeli el azokat, hanem visszaad belőlük. Ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy minden esetben a maximumot hozhassuk ki magunkból.

Ha Ön is tökéletes atlétikai pályát szeretne

Amennyiben Ön is garantáltan jó minőségű, hosszan tartó és a hatályos jogszabályok értelmében is tökéletesen biztonságos megoldást keres multifunkcionális- vagy iskolai sportpálya burkolására, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Számunkra a legfontosabb, hogy Megrendelőink részére mindig a legjobb minőségű munkát, a legmagasabb szintű szolgáltatást biztosítsuk!

Megosztás

Megosztás itt: email
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp

Hasonló blog bejegyzések

Kérdésed van? Árajánlatot szeretnél kérni?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!