Miért jó megoldás a rekortán és az akril teniszpálya burkolat?

A tenisz olyan sport, mely rengeteg mozgást igényel, éppen ezért egyáltalán nem mindegy milyen felületű pályán játsszuk. Bizonyos pályaburkolatok nehezebbé és kényelmetlenebbé tehetik a mérkőzést. Arról már nem is beszélve, hogy a rosszul visszapattanó labdák a játék teljes dinamikáját tönkre tehetik.

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk azt, miért az akril és rekortán burkolat a lehető legjobb döntés, ha kül- vagy beltéri teniszpályát szeretnénk építeni!

Alacsony karbantarási igény, hosszabb élettartam

Az akril és a rekortán burkolat kül- és beltéri, többfunkciós sportpályák kialakítására egyaránt alkalmas. Lehetőséget ad akár az aszfalton, régi beton felületen is a tökéletes bevonatú teniszpálya kialakítására. Ez azt jelenti, hogy egy akril vagy rekortán burkolatú pálya az év minden szakaszában használható, a játékot pedig az esetleges nedves időjárás sem kell, hogy akadályozza.

Az öntött gumiburkolat vízáteresztő és vízzáró anyagból készül, melynek köszönhetően akár egy nagyobb esőzés után is biztonságosan és kényelmesen sportolhatunk. Arról már nem is beszélve, hogy ez a megoldás a karbantartást is egyszerűbbé, sőt, környezetbaráttá teszi. A víz elvezetéséhez ugyanis nincs szükség külön megoldás kiépítésére. Nem terheli a csatornahálózatot sem, hanem egyenesen a talajba szívódik, ahol megfelelő módon hasznosulhat.

Az akril és rekortán burkolatú pályák ellenállnak az időjárás viszontagságainak, éppen ezért kevésbé hajlamosak az amortizációra. Karbantartási igényük alacsony, javarészt csak a pályára kerülő hulladék, valamint a kavicsok és falevelek rendszeres eltávolításáról kell gondoskodnunk.

Ezen felül, az igénybevételtől függően elegendő évente 1-2 komolyabb tisztítás, mely lehetővé teszi, hogy a pálya mindig olyan tiszta és rendezett legyen, mintha csak néhány nappal korábban épült volna.

A megfelelő odafigyelés mellett egy jól megépített akril vagy rekortán teniszpálya akár 15-20 évig is képes lehet hatékonyan ellátni a funkcióját, mielőtt komolyabb felújítást igényelne.

Rugalmas felület a biztonságos és élvezetes játék érdekében

A rekortán és akril pályák nem csak az egyszerű karbantartást teszik lehetővé, de a biztonságos és élvezetes játékélményt is garantálják. Mivel a tenisz dinamikus sport, mely sok mozgást igényel, erre nagy szükség van. Egy teniszmeccs során nem csak a kéz, de a láb ízületei is nagy terhelésnek vannak kitéve. Ez azt jelenti, hogy a merev talajon végzett sporttevékenység sokszor izomfájdalomhoz és ízületi bántalmakhoz vezethet.

A rugalmas kialakítású burkolatok azonban segítenek a terhelés egyenletes eloszlatásában, ezáltal garantálják azt, hogy a játék egyszerre kényelmesebb és biztonságosabb legyen.

Sőt, a puha felület egy esetleges csúszás vagy esés esetén is garantálja azt, hogy ne szenvedjünk komolyabb sérüléseket. Ellentétben a betonnal vagy salakkal borított pályákon, melyeken sokkal könnyebb lehet beszerezni egy látványos sérülést.

Az akril és rekortán burkolatok nagy előnye továbbá, hogy a labda kiválóan visszapattan róluk, ami lehetővé teszi a gyors, dinamikus és látványos játékot, ezáltal pedig garantálja a professzionális és élvezetes játékélményt.

Ha Önnek is tökéletes teniszpályára van szüksége

Amennyiben Ön is garantáltan jó minőségű, hosszan tartó és a hatályos jogszabályok értelmében is biztonságos megoldást keres teniszpályája burkolására, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Számunkra a legfontosabb, hogy ügyfeleink részére mindig a legjobb minőségű munkát és a legmagasabb szintű szolgáltatást biztosítsuk!

Megosztás

Megosztás itt: email
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp

Hasonló blog bejegyzések

Kérdésed van? Árajánlatot szeretnél kérni?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!