Biztonságos, tartós és könnyen karbantartható: milyen a megfelelő burkolat játszótér építéséhez?

Egy játszótér kialakítása olyan feladat, mely rengeteg körültekintést igényel. A tartós minőség mellett fontos a biztonság, ebben pedig az eszközök mellett nagy szerepe van a megfelelő burkolatnak is.

Abban az esetben, ha szeretnénk minden szempontból megfelelő megoldást választani, érdemes több kritériumot is figyelembe venni a végső döntés előtt.

Most megmutatjuk, hogyan választhatunk hosszantartó, jó minőségű és biztonságos játszótéri burkolatot, mely kevés karbantartás mellett is képes ellátni feladatát.

Milyen funkciókkal rendelkezik a játszótéri burkolat?

Egy köztéri játszótér burkolatának alapvetően több funkcióval kell rendelkeznie. Legfőbb rendeltetése, hogy garantálja a gyermekek biztonságát. 

A jó játszótéri burkolat ennek érdekében ütéscsillapító hatással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy képes minimalizálni az elkerülhetetlen esések során bekövetkező sérüléseket. A jelenlegi szabályozások szerint 1 méter esési magasság (HIC érték) felett már kötelező az ütéscsillapító burkolat használata.

A burkolatnak a biztonság garantálása mellett megfelelő módon kell viselnie az időjárás változásait is. Mivel szabadtéri területről beszélünk, így a burkolatnak a nyári hőséget, az őszi esőt és a téli fagyokat egyaránt hatékonyan kell tolerálnia. 

Fontos, hogy az általunk választott burkolat időjárás – és kopásálló legyen, hogy minél hosszabb ideig tudja hatékonyan ellátni rendeltetésszerű feladatát. Valamint lényeges az is, hogy vizes időben csúszásmentes legyen. Ezzel is garantálva a gyermekek magas fokú biztonságát.

Játszóterek szempontjából különösen fontos szempont lehet az is, hogy a burkolat ne tartalmazzon káros anyagokat. Éppen ezért csak természetes anyagú vagy újrahasznosított gumiból készült borítást érdemes választani.

Végül, de nem utolsó sorban szót kell ejteni az esztétikai funkcióról is. Többféle hatékony alternatíva közül is választhatunk. Érdemes lehet tehát a saját környezetéhez legjobban illeszkedő (színben és designban) burkolat mellett döntenünk.

Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre?

Játszótéri burkolat esetén több, természetes megoldás közül is választhatunk. Ilyen például a homok és a mulcs, melyeknek azonban több szempontból megvannak a maguk hátrányai. Ütéscsillapító hatásuk kevésbé jó és pótlást igényelnek. Esős időben pedig kevésbé hatékonyak és könnyen koszolódnak. A mulcs ráadásul szúrós és a rovarok számára is élőhelyet biztosít. 

A legbiztonságosabb és legkényelmesebb alternatívát éppen ezért a helyszínen öntött gumiburkolat vagy az előregyártott gumilapok biztosítják leginkább. Ez egyrészt kiváló ütéscsillapító hatással bír, másrészt könnyen karbantartható. 

Jóval kevesebb törődést igényel, mint a korábban említett, természetes burkolatok, mégis esztétikus és biztonságos megoldást jelent. Ráadásul vízáteresztő tulajdonságának köszönhetően egy esős nap után sem fog megállni a burkolat tetején a víz.

Az általunk használt helyszínen öntött gumiburkolatok és a gumilapok kizárólag olyan anyagból készülnek, melyek újrahasznosított valamint az egészségére káros anyagokat nem tartalmaznak. 

Ha Önnek is tökéletes burkolatra van szüksége

Amennyiben Ön is garantáltan jó minőségű, hosszan tartó és a hatályos jogszabályok értelmében is tökéletesen biztonságos megoldást keres köztéri vagy saját játszótér burkolására, vegye fel velünk a kapcsolatot

Számunkra az a legfontosabb, hogy megrendelőink részére a legjobb minőségű munkát és a legmagasabb szintű szolgáltatást biztosítsuk!

Megosztás

Megosztás itt: email
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp

Hasonló blog bejegyzések

Kérdésed van? Árajánlatot szeretnél kérni?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!