Ezért jó megoldás a helyszínen öntött gumiburkolat

Legyen szó akár kültéri, akár beltéri burkolatról, az öntött gumi minden esetben az egyik legjobb megoldást jelenti. Az EPDM gumi felhasználási lehetőségei szinte végtelenek, és sportpályák mellett játszóterek továbbá fitnesz-létesítmények burkolására egyaránt alkalmas. Nem csak ütéscsillapító hatása, de tartóssága és a benne rejlő kreatív megoldások miatt is rengetegen kedvelik.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azokat az okokat, ami miatt a helyben öntött gumiburkolat sokkal jobb megoldás lehet, mint a méretre vágott gumilapok alkalmazása.

Mi az az EPDM?

Az EPDM egy anyagában színezett gumi granulátum, mely etilént, propilént, diént és kaucsukot tartalmaz. Általában kétrétegű burkolás során, felső burkolatként kerül alkalmazásra, rugalmas kialakítása mellett rengeteg egyéb, pozitív tulajdonságának köszönhetően.

Mivel az EPDM burkolat sokféle színben elérhető, így felhasználásának szinte csak a képzelet szabhat határt, és a modern sportpályák vagy futókörök mellett a színes, életvidám játszóterek burkolására is tökéletesen alkalmas.

Ütéscsillapító hatás

Egy kültéri vagy beltéri edzés során bárkivel történhet előre nem várt baleset, így a védelemre minden esetben fel kell készülni.

Éppen ezért legyen szó akár játszótér, akár sportpálya burkolásáról, a megfelelő megoldás kiválasztása során az egyik legfontosabb szempontot az ütéscsillapító hatás jelenti.

Az öntött gumiburkolat rugalmas borítást képez a felhasznált felületen. Például esés közben elnyeli az ütéseket, ezáltal pedig az emberi testet és a leeső tárgyakat egyaránt hatékonyan megvédi a komolyabb sérülésektől.

Tartós és környezettudatos vízelvezetés

A helyszínen öntött gumiburkolat egyik legnagyobb előnye a biztonság mellett nem más, mint az időtállóság. Az EPDM felület képes ellenállni az UV sugárzásnak, a fagynak és a kopásnak is, éppen ezért kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt alkalmas.

Ezen kívül egyik jellegzetessége a vízáteresztő képessége. Ennek egyik legnagyobb előnye, hogy a felület akár egy esős nap után is biztonságban használható.

A víz elszikkasztása ebben az esetben ugyanis a felület alatt történik, így a burkolat a vízlepergető hatású felületekkel ellentétben nem lesz síkos. Sőt, ilyen módon költséges vízelvezető megoldásokra sem lesz szükségünk!

Mivel a legtöbb játszótér vagy kültéri futókör zöldterületeken található, így a csapadék ilyen jellegű elvezetése nem csak biztonságos, de környezettudatos megoldás is egyben. A burkolaton keresztül a földbe szivárgó csapadék ugyanis javítja a talaj természetes vízháztartását és a közmű-hálózatot sem kell terhelnünk feleslegesen.

Egyedi megjelenés

Az EPDM burkolatot változatossága és kreatív felhasználási lehetőségei miatt sokan kedvelik. Az egyszerű gumilapokkal szemben ugyanis az összetett felületek és térbeli formák megvalósítására is alkalmas, így képes többek közt a hagyományos térburkolat teljes kiváltására is.

Ráadásul változatos színekben elérhető, így játszóterek és sportpályák kül- és beltéri burkolására egyaránt használható.

Sőt, az öntött gumiburkolat segítségével akár látványosan összetett, bonyolultabb minták, tematikus felületek kialakítására is lehetőségünk van, ami különösen hasznos lehet játszóterek, kalandparkok, de akár sportpályák kialakítása esetén is.

Ha Önnek is tökéletes burkolatra van szüksége

Amennyiben Önnek is garantáltan jó minőségű, hosszan tartó EPDM gumiburkolatra van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Legyen szó játszótérről, kalandparkról vagy sportpályáról számunkra nincs akadály. A legfontosabb, hogy ügyfeleink részére mindig a legjobb minőségű munkát és a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtsuk!

Megosztás

Megosztás itt: email
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp

Hasonló blog bejegyzések

Kérdésed van? Árajánlatot szeretnél kérni?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!