Ezért érdemes a hibrid rendszert választani

Minden sportpályának, legyen szó élő- vagy műfüves megoldásról megvannak a maguk előnyei és hátrányai, melyekkel két korábbi blogbejegyzésben már foglalkoztunk. Érdemes azonban megemlíteni, hogy a tökéletes, zöld gyeppel borított pálya kialakítására létezik egy harmadik technológia is, ami a műfüves és az élőfüves megoldások előnyeit egyesíti magában.

Ez nem más, mint a hibrid gyep, ami a világ legnagyobb stadionjaiban is megállja a helyét, nem véletlenül.

Ebben a cikkünkben bemutatjuk a hibrid füves borítás előnyeit és azt, hogy alkalmazása miért lehet a nagy elvárások és a nagy igénybevétel mellet is ideális.

Mit jelent a hibrid gyep?

A hibrid gyep, ahogyan neve is sugallja, egy olyan megoldás, mely a műfüves és az élőfüves sportpályák előnyeit egyesíti. A hibrid pályák kialakítása során a valódi fűszálakat műfűvel egészítjük ki, ezáltal megerősítjük a felületet. Ezzel a megoldással a valódi füves pályák legnagyobb előnyei megtarthatók, a technológia azonban fokozza a pálya stabilitását és sokkal több játékidőt tesz lehetővé.

A hibrid fű használata esetén a pálya kevésbé hajlamos az időjárási viszonyok és a gyakori használat által előidézett amortizációra.

Nem véletlen, hogy a legmodernebb stadionokra a hibrid megoldás jellemző, és a legnagyobb csapatok többsége ma már ilyen pályákon játszik. Többek közt a Real Madrid, a Barcelona, a Chelsea és a Manchester United is.

Stabil, tartós és biztonságos megoldás

A hibrid technológia használatával egyrészt tartós és stabil játékfelület hozható létre. Egyenletes sík felületet alakíthatunk ki, melynek használata során nem kell tartanunk a veszélyes lyukaktól, göröngyöktől.

A stabil, párnázó hatású gyep garantálja a természetesen visszapattanó és irányítható labdát, ezáltal pedig tökéletes játékélményt biztosít. Ez pedig különösen fontos, hiszen egy futball-meccs során a legfontosabb szempont nem más, mint a labda irányíthatósága.

A hibrid füves pálya esőzés idején is használható, télen pedig fagyálló, ezáltal bármikor rendezhetünk rajta mérkőzéseket. Nyáron kellemesen hűvös felületet biztosít, szemben a szintetikus gyeppel, melynek napos időben jelentősen megnövekedhet a hőmérséklete. A sportolók talpára gyakorolt felületi hőátadás pedig jelentősen hozzájárulhat a nagyobb fiziológiai stressz kialakulásához, ami akár a hőséggel összefüggő egészségügyi problémák kialakulásához is vezethet.

Másrészt a pálya borítása elasztikusan finom, a mű- és élőfű ötvözése ily módon pedig a zavartalan játék mellett a játékosok biztonságát is garantálja. Lehetővé téve az esetleges esések során keletkező horzsolások és különböző sérülések elkerülését.

Ami pedig a megoldás egyik legnagyobb előnyét jelenti, az nem más, mint hogy a műfű gyakorlatilag megkülönböztethetetlen az igazitól. Így a hibrid alternatíva nem csak tartós és biztonságos, de esztétikus megoldást is jelent, ha sokáig használható, funkcióját teljes mértékben ellátni képes sportpályát szeretnénk építeni.

Megosztás

Megosztás itt: email
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp

Hasonló blog bejegyzések

Kérdésed van? Árajánlatot szeretnél kérni?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!