Miért hatékony a poliuretán burkolat?

A beltéri és kültéri pályák esetén is gyakran előfordul, hogy egy területen többféle sporttevékenységet is űznek. Abban az esetben például, ha egy csarnok többféle sportágnak is otthont ad, olyan burkolatra van szükség, mely multifunkciós és hatékonyan képes ellenállni a rendszeres terhelésnek.

Ilyen megoldás a poliuretán, mely tartós, biztonságos és gazdaságos megoldást jelent a kültéri és beltéri sportpályák burkolása esetén is. Most megmutatjuk a megoldás legfőbb előnyeit.

Sokoldalú és biztonságos megoldás

A poliuretán egy hőre lágyuló műanyagfajta, mely a szigetelés és burkolás egyik leghatékonyabb formája. Egyszerre rugalmas, tartós és vízálló, így nem véletlen, hogy a sportpályák multifunkciós burkolása során az egyik legkedveltebb megoldási forma.

Leginkább a labdajátékokhoz szolgáló sportpályák építése során kedvelt, de sokoldalú tulajdonságainak köszönhetően rengeteg sportágban kedvelt megoldásnak számít.

Nagymértékű rugalmasság jellemzi, alaktartó, felülete pedig ellenáll a kopásnak. Azok a termek vagy csarnokok, melyeket ezzel a technológiával burkolnak, nem csak sporttevékenységre, de egyéb más rendezvények szervezésére, például koncertek lebonyolítására is alkalmasak lehetnek.

Azt is mondhatnánk tehát, hogy a poliuretán a hiányzó láncszem a gumi és a keményebb műanyag közt. Kiemelkedően ellenállóbb a gumi felülethez képest, mégis rugalmasabb, mint a különböző fajta kemény műanyagok.

A poliuretán felület ráadásul hézagmentes, így biztonságosan végezhető rajta bármilyen sporttevékenység. Rugalmasságának köszönhetően pedig mozgás közben fokozottan védi a bokát, és nem veszi annyira igénybe az ízületeket sem, mint a kemény talaj.

A sportolók számára a sebesség és technika szempontjából is tökéletes megoldás, mely hatékonyan javíthatja a sportteljesítményt és egy esetleges esés sebességét is képes csökkenteni.

Alacsony karbantartási költségek, magas fokú javíthatóság

A poliuretán burkolat nem csak biztonságos, de gazdaságos megoldás is egyben. Olcsón megépíthető és gazdaságosan fenntartható, használattól függően pedig akár 15-20 évig is képes kiszolgálni az igényeket.

Alacsony karbantartási igénnyel rendelkezik, esetleges sérülés esetén pedig könnyen javítható. Felújítása gazdaságos, így szinte új pályát kapunk még sok évre.

UV-ellenállással és öregedési ellenállással is rendelkezik, így gyakorta az egyik legjobb szabadtéri sportpadlóként tartják számon. Ehhez az is hozzájárul, hogy a poliuretán burkolat bevonata képes stabil érintkezési felületet biztosítani még nedves időjárási körülmények között is.

A poliuretán ezen felül nagymértékben képes ellenállni az olajnak és a vegyi anyagoknak is.

IAAF, FIBA, IHF, ITF, BWF minősítésű sportburkolatnak számít.

Egyedi megjelenés, mely minden igényt képes kielégíteni

A poliuretán burkolatot változatos színválaszték jellemzi, így tökéletesen alkalmas az egyedi igények kivitelezésére. A pályavonalak felfestése megoldható szintén poliuretán alapú festékkel, ami garantálja a minimális kopást és a hosszú élettartamot.

A vonalazás pedig akár több színnel is történhet, így megoldható, hogy egy felületet több sportághoz használjunk, és könnyen megkülönböztethetők, felismerhetők legyenek a pályák.

Megosztás

Megosztás itt: email
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp

Hasonló blog bejegyzések

Kérdésed van? Árajánlatot szeretnél kérni?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!